Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Rizskoch

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 3 tojás sárgáját elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és az apróra vágott vajdarabkákat. Az egészet alaposan eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a vaníliás tejben szinte teljesen puhára főzött rizst. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a rizses masszába, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Vajjal kikenünk egy tepsit, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tukora Melinda
Beküldte: 2013.01.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A 3 tojás sárgáját elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és az apróra vágott vajdarabkákat. Az egészet alaposan eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a vaníliás tejben szinte teljesen puhára főzött rizst.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a rizses masszába, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

Vajjal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát egyenletesen beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Gyümölcsöntettel vagy lekvárral tálaljuk, és ízlés szerint a rizsbe keverhetünk mazsolát, valamint fahéjas porcukorral is díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tukora Melinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is