Elkészítése
A sonkát vékony csíkokra vágjuk (ha lehet, előre szeleteltessük fel), majd egy kevés olajon óvatosan megfuttatjuk, vigyázva, hogy ne piruljon meg, mert akkor rágós lehet. Hozzáadjuk a felengedett vagy friss spenótot és ízesítjük egy kis fehér borssal – sózni nem szükséges, mert a sonka és a sajtkrém is sós. Sűrű szószt főzünk belőle, majd belekeverjük a sajtkrémet vagy vajkrémet, és a préselt fokhagymát is hozzáadjuk. Az egészet jól összefőzzük.
Közben a tésztát kifőzzük, majd a spenótos szósszal összekeverjük, és azonnal tálaljuk. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk, ha szeretnénk.
Egyszerű és finom étel, még azoknak is, akik nem kedvelik a spenótfőzeléket – ezt biztosan imádni fogják!
Jó étvágyat mindenkinek!
