Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, miközben kimérjük a többi hozzávalót. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tésztához, és jól bedagasztjuk. A dagasztás végén hozzákeverünk egy evőkanálnyi étolajat is, hogy még puhább legyen a tészta. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát (nem a legnagyobb méretűt használjuk, hanem egy mérettel kisebbet), […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Élő
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, miközben kimérjük a többi hozzávalót. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tésztához, és jól bedagasztjuk. A dagasztás végén hozzákeverünk egy evőkanálnyi étolajat is, hogy még puhább legyen a tészta. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát (nem a legnagyobb méretűt használjuk, hanem egy mérettel kisebbet), és a gyúrótáblán újabb 10-15 percig kelesztjük a fánkokat.

Közben felforrósítjuk az olajat, és magas lángon kisütjük a fánkokat, amíg aranybarnák nem lesznek.

Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is