Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Tejfölös fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy mély tálba tesszük kevés sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a tejfölt. Az élesztőt összekeverjük a tejjel és egy csipet cukorral, majd a liszthez öntjük, és sima tésztává dolgozzuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra szaggatjuk, majd még 10-15 percig kelesztjük. Forró olajban kisütjük. Porcukorral és baracklekvárral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.01.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy mély tálba tesszük kevés sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a tejfölt.

Az élesztőt összekeverjük a tejjel és egy csipet cukorral, majd a liszthez öntjük, és sima tésztává dolgozzuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra szaggatjuk, majd még 10-15 percig kelesztjük. Forró olajban kisütjük. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is