Elkészítése
A cérnametéltet kifőzzük, majd elkészítjük az édes keveréket. A tojássárgákat, a kristálycukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, az áttört túrót, a tejfölt és a mazsolát alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a megfőtt cérnametéltet.
Egy kiolajozott tepsibe három réteslapot helyezünk, erre ráöntjük az édes túrós keveréket, majd a tetejére simítjuk a tojásfehérjékből vert habot. A maradék réteslapot ráhelyezzük a tetejére, megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül.
Amíg a sütemény sül, elkészítjük a vaníliamártást. A tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a lisztet és a tejet gőz felett besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt, és alaposan elkeverjük.
