Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és bőséges olajban (kb. 3-4 dl) aranybarnára pirítjuk. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, de 3 dl főzővizet bent hagyunk.
A főtt burgonyát mixerrel simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy a massza jó kemény legyen, de még keverhető maradjon. Levesszük a tűzről, és elkezdjük szaggatni: a bal kezünkben tartott fakanállal merítünk a masszából, míg a jobb kezünkkel a kanalat a vöröshagymás olajba mártva formázzuk és az olajba szaggatjuk, hogy ne ragadjanak össze.
Tejföllel kínálva tálaljuk. Jó étvágyat!

