Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és bőséges olajban (kb. 3-4 dl) aranybarnára pirítjuk. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, de 3 dl főzővizet bent hagyunk. A főtt burgonyát mixerrel simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy a massza jó […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Élő
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és bőséges olajban (kb. 3-4 dl) aranybarnára pirítjuk. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, de 3 dl főzővizet bent hagyunk.

A főtt burgonyát mixerrel simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy a massza jó kemény legyen, de még keverhető maradjon. Levesszük a tűzről, és elkezdjük szaggatni: a bal kezünkben tartott fakanállal merítünk a masszából, míg a jobb kezünkkel a kanalat a vöröshagymás olajba mártva formázzuk és az olajba szaggatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

Tejföllel kínálva tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is