Elkészítése
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát, amit aztán két részre osztunk.
A kalácshoz a tésztát négy egyenlő részre vágjuk, mindegyiket ovális alakra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük, cukrozott dióval megszórjuk, majd feltekerjük. A négy rudat összefonjuk, és sütőpapírral bélelt kalácsformába helyezzük. Fél órát tovább kelesztjük meleg helyen, majd felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 15 perc elteltével fóliával letakarjuk, hogy megakadályozzuk a teteje megégését. A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk, hogy szép fényes és foszlós legyen.
A maradék tésztából „buborékos kuglófot” készítünk. A tésztát 16 részre osztjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden korong közepére egy teáskanál cukrozott dióval és kis tejjel összekevert tölteléket teszünk, majd gombóccá formázzuk. Sütőpapírral bélelt kuglófformába helyezzük a gombócokat, fél órát kelesztjük, tojással lekenjük, és a kaláccsal együtt sütjük.
