Elkészítése
A hagymákat apróra, a bacont pedig vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen krumplinyomón áttörjük.
A bacont serpenyőben kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd 2-3 percig együtt dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, majd ellapítjuk őket, és olajban kisütjük.
A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és borssal, és ezzel a hagymás joghurttal tálaljuk a lángosokat.
Készíthetjük maradék főtt krumpliból is, és adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is, ha valaki nem szereti vagy nem eheti a hagymát.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
