Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Rozsos kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos vízbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félretesszük. Eközben egy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős vizet (nem szükséges megvárni, hogy felfusson), majd alaposan kidagasztjuk a tésztát. Amikor a tészta elválik a kezünktől és a tál falától, beolajozzuk a kezünket és átforgatjuk benne a tésztát. Meleg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
saso
Beküldte: 2013.01.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos vízbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félretesszük. Eközben egy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős vizet (nem szükséges megvárni, hogy felfusson), majd alaposan kidagasztjuk a tésztát. Amikor a tészta elválik a kezünktől és a tál falától, beolajozzuk a kezünket és átforgatjuk benne a tésztát. Meleg helyen 50 percig kelesztjük, majd átdolgozzuk, és újabb 20 percre visszatesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A jénai tálat vékonyan kiolajozzuk, belehelyezzük a megformázott kenyeret, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és vizes ecsettel megkenjük. A jénai tetejét rátesszük, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még forrón ismét vizes ecsettel megkenjük, és tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
saso
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is