Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan összekeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinnal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A habtejszínt 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd a citrom héjával és levével a pudinghoz keverjük, végül a habtejszínt is hozzáadjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megtöltjük a tortát a krémmel. 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen. Ezután levesszük az oldalát a formának.
A tojásfehérjét a cukorral és citrommal gőz felett keményre felverjük, majd bevonjuk a tortát, és ízlés szerint díszítjük.
