Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan összekeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinnal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformában […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.20.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan összekeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinnal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A habtejszínt 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd a citrom héjával és levével a pudinghoz keverjük, végül a habtejszínt is hozzáadjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megtöltjük a tortát a krémmel. 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen. Ezután levesszük az oldalát a formának.

A tojásfehérjét a cukorral és citrommal gőz felett keményre felverjük, majd bevonjuk a tortát, és ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is