Elkészítése
Elkészítjük a kakaós piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a meggy levét cukorral és pudingporral felfőzzük, végül belekeverjük a rumaromát. Félreteszünk néhány meggyszemet a díszítéshez, a többit a pudingos keverékbe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a csokit pedig lereszeljük.
A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével 2 cm távolságra köröket nyomunk a tejszínhabból, a közöket pedig kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő piskótalapot. A második lapnál ugyanígy folytatjuk, azzal a különbséggel, hogy az előző rétegen habbal kitöltött helyekre most a meggyes rész kerüljön.
Rátesszük a felső piskótalapot, és fél órára hűtőbe tesszük. A hűtés után kivesszük, levesszük a tortakarikát, és az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Tejszínhabbal, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
Tortaforma méret: 27 cm
