Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Receptek marhából

Marhagulyás csipetkével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vizet öntünk rá, és a húst puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritaminpaprikát és a bort. Hozzáadunk egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vizet öntünk rá, és a húst puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritaminpaprikát és a bort. Hozzáadunk egy kávéskanál sót, valamint egy-egy késhegynyi fűszert (pl. bors, kömény vagy majoránna). A levest addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Ezután a meghámozott, kockára vágott krumplit is a levesbe tesszük. A csipetkét a lisztből, sóból, vízből és egy tojásból gyúrjuk. Kemény tésztát készítünk, amelyből kis darabokat csipkedünk (félkörömnyi, lapos formájú), és a krumplival együtt a levesbe főzzük.

Tíz perc elteltével hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha szükséges, ízlés szerint még pirospaprikával vagy sóval ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is