Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt fél deciliter langyos tejben és egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összeállítjuk, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, a tésztát lisztezett felületre borítjuk, és körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.30.

Tésztához

A szóráshoz

Öntet hozzávalói

A kiszúrt pogácsák szórásához

Elkészítése

Az élesztőt fél deciliter langyos tejben és egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összeállítjuk, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, a tésztát lisztezett felületre borítjuk, és körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. A tésztakorongokat a formába sorakoztatjuk, rétegezve. Minden réteget cukrozott dióval megszórunk és olvasztott vajjal meglocsolunk. Addig rétegezzük, amíg az összes tészta el nem fogy.

A sütőt 180 fokra állítjuk, és a hideg sütőbe tesszük a tortaformát. Amíg a sütő felmelegszik, a tészta még tovább kel. Sütés közben a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy a cukrozott dió ne égjen meg. Addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül.

Vaníliamártás elkészítése:

A hozzávalókat (pl. pudingport, cukrot, vaníliás cukrot) kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet hozzáöntjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett felfőzzük. Amikor a mártás besűrűsödik, ha szükséges, tejjel hígítjuk, hogy elérjük a kívánt állagot.

A kész tésztát vaníliamártással melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is