Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Gesztenyés-vaníliás kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalójához, és alaposan kidagasztjuk, amíg lágy, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát meleg helyen letakarva 35 percig kelesztjük. Vaníliás krém: A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.01.31.

Tésztához

Vaníliás krém

Gesztenyés krém

Tetejére

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalójához, és alaposan kidagasztjuk, amíg lágy, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát meleg helyen letakarva 35 percig kelesztjük.

Vaníliás krém:

A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró krémbe belekeverjük a margarint, hogy sima és fényes legyen.

Gesztenyés krém:

A gesztenyemasszát alaposan kikeverjük a tejjel és a tojással, hogy homogén állagú krémet kapjunk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a langyos vaníliás krémet, majd erre a gesztenyés krémet. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset hosszában kettévágjuk, de mindkét végén kb. 3-3 cm-t egyben hagyunk. A vágott részeket óvatosan egymás köré tekerjük, hogy a töltelék szépen látszódjon, majd koszorú alakban formázzuk.

A tetejét tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük. Az előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is