Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a 30 dkg cukrot fél csomag vaníliás cukorral és 4 egész tojással habosra keverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amelyet előzőleg fél csomag sütőporral alaposan elkevertünk. Az egészet sima, sűrű tésztává dolgozzuk össze. A tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott és lisztezett tepsire kétcentis gömböket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szilvi99
Beküldte: 2013.02.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a 30 dkg cukrot fél csomag vaníliás cukorral és 4 egész tojással habosra keverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amelyet előzőleg fél csomag sütőporral alaposan elkevertünk. Az egészet sima, sűrű tésztává dolgozzuk össze.

A tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott és lisztezett tepsire kétcentis gömböket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy a gömbök között elegendő hely legyen, mert a sütés során terülni fognak. A tepsit langyos helyre tesszük, és a tésztát egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap közepesen meleg sütőben (kb. 160-170 fokon) sütjük, amíg a “kalapos csókok” szép aranybarnára nem sülnek. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Szilvi99
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is