Elkészítése
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan belekeverjük a vizet. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kész tésztát hűlni hagyjuk.
Krém:
A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a tej felével simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára rákenjük a lehűtött vajkrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd erre a keményre vert tojáshabot kenjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Tálalás:
A süteményt hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük és kínáljuk. Jó étvágyat!

