Elkészítése
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, hogy egynemű masszát kapjunk.
Egy keveset a tojásfehérje habból a masszához adunk, hogy lazítsuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék habot.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk. Mindkét lapot ízlés szerint megkenjük lekvárral.
Krém:
A krém hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, hogy lágy, könnyen kenhető állagot kapjunk.
Összeállítás:
A tortalapokat betöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle.
Díszítés:
A tortát tejszínhabbal, barackbefőtt szeletekkel és szeletelt mandulával ízlés szerint díszítjük.
Tálalás:
A tortát szeletelve kínáljuk, hűtve a legjobb. Jó étvágyat!

