Elkészítése
A pontyot megtisztítjük, farkát, fejét és 1-2 szeletet félreteszünk a leveshez. A sütni való szeleteket mindkét oldalukon megsózzuk, és félretesszük sütésig.
Öt fej hagymát és két gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kevés olajon megpirítjuk. Közben megpucoljuk a sárgarépát és két nagyobb burgonyát, majd apróra lereszeljük. Amikor a hagyma szép sárgás-barnára pirul, hozzáadjuk a lereszelt hozzávalókat, egy nagy kanál sót, és felöntjük fél liter vízzel. Negyven percig főzzük, és közben az elforrt vizet pótoljuk.
A maradék burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A salátához két fej vöröshagymát, két gerezd fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprózzuk, majd hozzáadunk négy kanál olajat, borsot, egy kevés sót és egy kanál ételecetet. Az öntetet állni hagyjuk. Amikor a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet, és összekeverjük a salátaöntettel.
A halászléhez a megfőtt hagymát levesszűrőn átpaszírozzuk vagy leturmixoljuk. Visszatesszük főni, hozzáadunk két kanál pirospaprikát, 1-2 babérlevelet, két deciliter paradicsomlét és egy liter vizet. Ha felforr, beletesszük a leveshez való halaprólékot és a csípős paprikát. Újraforrást követően tíz percig főzzük, majd félretesszük.
A sütéshez forrósítjuk az olajat, a halszeleteket pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Zsírpapírra vagy szalvétára szedjük őket.
