Elkészítése
Egy nagyobb serpenyőbe tesszük az apró csíkokra vágott szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott hagymát, és együtt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és pár percig kevergetve tovább pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, például sóval, borssal vagy egyéb kedvenc fűszerekkel.
Közben a kelkáposztát nagyobb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A főzővízbe is adunk fűszereket, például sót, köményt vagy borsot. Körülbelül fél órán át főzzük, amíg a kelkáposzta megpuhul.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsiradékkal. A kelkáposzta harmadát szűrőkanál segítségével a tepsi aljára helyezzük. Erre rétegezzük a darált húst és a főtt rizst, majd meglocsoljuk tejföllel elkevert tojással. A tetejére kerül a maradék kelkáposzta, és ismét tejföllel borítjuk.
A tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 40 percig sütjük, amíg az étel szépen összesül, és a teteje enyhén megpirul. Jó étvágyat kívánunk!
