Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet a vajjal és a kakaóval egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval. Ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a kakaós-vajas alaphoz, majd alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a masszát. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hujberzsuzsi
Beküldte: 2013.02.10.

Elkészítése

A vizet a vajjal és a kakaóval egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval. Ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a kakaós-vajas alaphoz, majd alaposan elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a masszát. Egy kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük, és előmelegített sütőben sütjük. Alsó-felső sütésnél 200°C-on, légkeverésnél pedig 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A dió kivételével az összes hozzávalót egy lábasban alacsony hőfokon megmelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzákeverjük a diót, és összeforgatjuk.

A megsült tésztát villával megszurkáljuk, hogy a mázat jobban magába szívja. A mázat egyenletesen elkenjük a tészta tetején. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
hujberzsuzsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is