Elkészítése
A cukrot és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük a tojások sárgájával, a margarinnal és egy csipet sóval, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a habos keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
Az elkészült masszát vajjal kikent és lisztezett tepsibe öntjük. Hagyományos méretű tepsi ideális ehhez a recepthez. A tésztát először 10 percig erős tűzön (200°C körül), majd további fél órán át mérsékelt hőfokon (180°C körül) sütjük, amíg szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
