Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük a tojások sárgájával, a margarinnal és egy csipet sóval, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a habos keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük a tojások sárgájával, a margarinnal és egy csipet sóval, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a habos keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.

Az elkészült masszát vajjal kikent és lisztezett tepsibe öntjük. Hagyományos méretű tepsi ideális ehhez a recepthez. A tésztát először 10 percig erős tűzön (200°C körül), majd további fél órán át mérsékelt hőfokon (180°C körül) sütjük, amíg szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is