Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Amerikai fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, amelyet meleg helyen letakarva a duplájára kelesztünk. Formázás A megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül 3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb kiszúróval korongokat szaggatunk, majd mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk, hogy fánk formát kapjunk. Sütés A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta

Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, amelyet meleg helyen letakarva a duplájára kelesztünk.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül 3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb kiszúróval korongokat szaggatunk, majd mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk, hogy fánk formát kapjunk.

Sütés

A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben, 180°C-on aranybarnára sütjük.

Díszítés

Amikor a fánkok kihűltek, ízlés szerint bevonhatjuk őket csokoládéval, cukormázzal vagy bármilyen díszítéssel. Tálalás előtt kedvünk szerint dekorálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is