Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék cukkini fasírttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Krumplifőzelék A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk, és egészben a krumplihoz adjuk. Az edényt a tűzre tesszük, és a krumplit babérlevéllel, majoránnával, borssal, sóval, valamint ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.12.

Krumplifőzelék hozzávalók

Rántáshoz

Cukkini fasírt

Elkészítése

Krumplifőzelék

A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk, és egészben a krumplihoz adjuk. Az edényt a tűzre tesszük, és a krumplit babérlevéllel, majoránnával, borssal, sóval, valamint ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul.

Amíg a krumpli fő, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd belekeverjük a pirospaprikát, és a tejföllel simára dolgozzuk. Amikor a krumpli megpuhult, a rántást a főzelékhez adjuk, és néhány perc alatt összefőzzük, hogy besűrűsödjön.

Cukkini fasírt

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén megsózzuk, és alaposan elkeverjük, hogy a só mindenhol érje. Hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Közben egy lábosban felmelegítjük az olajat kis lángon, hogy ne hevítsük túl gyorsan.

A cukkini levét alaposan kinyomkodjuk, majd a szárazabb reszeléket egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, és ízlés szerint fűszerezzük fokhagymával, majoránnával, oregánóval és ételízesítővel (sót ekkor már nem adunk hozzá).

Egy mélytányérba zsemlemorzsát szórunk. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat vagy rudakat formázunk, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Közepes lángon aranybarnára sütjük az olajban, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A krumplifőzelékkel együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is