Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.
A tálat olajjal kikenjük, a tésztát belehelyezzük, majd a tetejét is lekenjük olajjal. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt. Az edény alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd a kis gombócokra formázott tésztát ráhelyezzük. Három gombóc fér bele az edénybe.
Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok (knédli) elkészülnek. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne emeljük fel!
