Elkészítése
A húst kiklopfoljuk, majd olajban mindkét oldalát átsütjük, és félretesszük.
A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük, majd a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A zöldségeket is hozzáadjuk, és pár percig együtt pirítjuk. Ezután vízzel felöntjük, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Az átsütött húst beletesszük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a zöldségeket pedig pürésítjük. A mártást a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk.
A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.
Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd duplájára kelesztjük. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt vagy egy tésztaszűrőt, amely nem esik bele a lábasba. Az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a kis gombócokra formázott tésztát belehelyezzük.
Három gombóc fér az edénybe, amelyeket fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt készre párolunk. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne vegyük le! A knédlit a mártásos hússal kínáljuk.
