Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Burgonyafőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Olajon megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd legalább egy órán keresztül, halk lángon főzzük. Minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Közben tejfölből […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Élő
Beküldte: 2013.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Olajon megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd legalább egy órán keresztül, halk lángon főzzük. Minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze.

Ezután hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Közben tejfölből és lisztből habarást készítünk, amit folyamatos keverés mellett a kissé lobogó főzelékhez adunk. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha szükséges, ételízesítővel tovább ízesítjük.

Még néhány percig főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is