Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl langyos tejbe teszünk egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a rumot, a reszelt narancshéjat, az egész tojást, a tojássárgákat, a sót és a porcukrot. Ezután belekeverjük a felfuttatott élesztőt is. Fokozatosan, a melegített maradék tej hozzáadásával jól kidagasztjuk a tésztát. Addig dolgozzuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.15.

Hozzávalók

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítése

1 dl langyos tejbe teszünk egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a rumot, a reszelt narancshéjat, az egész tojást, a tojássárgákat, a sót és a porcukrot. Ezután belekeverjük a felfuttatott élesztőt is.

Fokozatosan, a melegített maradék tej hozzáadásával jól kidagasztjuk a tésztát. Addig dolgozzuk, amíg szép hólyagos lesz. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat vagy margarint, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik a keverőtál falától. Ha szükséges, a tojások nagyságától és a liszt minőségétől függően egy kevés tejet adunk hozzá.

A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk kézzel vagy sodrófával. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a közepüket mutatóujjunkkal benyomjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük.

A fánkokat nem túl forró olajban sütjük ki. Először a felső oldalukat tesszük a lábasba, a lisztezett rész kerül felülre. Az első oldalukat fedő alatt sütjük körülbelül 1 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat fedő nélkül sütjük szép világosra.

A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, vaníliás porcukorral megszórjuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk. A lekvárt külön is kínálhatjuk tálaláskor.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is