Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe belekeverünk egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva a tojássárgás masszához adjuk a liszttel és a tejföllel, óvatosan elkeverve, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez csokoládés pudingport, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.13.

Hozzávalók

Máz

Díszítéshez

Elkészítése

A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe belekeverünk egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva a tojássárgás masszához adjuk a liszttel és a tejföllel, óvatosan elkeverve, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez csokoládés pudingport, a másikhoz vaníliás pudingport, a harmadikhoz pedig puncsos pudingport keverünk.

Két őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, majd a tésztákat felváltva belekanalazzuk. A végén kicsit megrázzuk a formát, hogy a színek enyhén összekeveredjenek, és márványos hatást kapjunk. Az előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ízlés szerint színes cukorral megszórjuk, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is