Elkészítése
A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe belekeverünk egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva a tojássárgás masszához adjuk a liszttel és a tejföllel, óvatosan elkeverve, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.
Az elkészült tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez csokoládés pudingport, a másikhoz vaníliás pudingport, a harmadikhoz pedig puncsos pudingport keverünk.
Két őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, majd a tésztákat felváltva belekanalazzuk. A végén kicsit megrázzuk a formát, hogy a színek enyhén összekeveredjenek, és márványos hatást kapjunk. Az előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ízlés szerint színes cukorral megszórjuk, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.
