Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habtejszínt egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd felforraljuk. Belekeverjük a diót (vagy az ízlés szerint fele-fele arányban mandulát), a kandírozott narancshéjat és a reszelt narancshéjat, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, amit alaposan elkeverünk, majd hagyjuk a masszát hűlni. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A habtejszínt egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd felforraljuk. Belekeverjük a diót (vagy az ízlés szerint fele-fele arányban mandulát), a kandírozott narancshéjat és a reszelt narancshéjat, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, amit alaposan elkeverünk, majd hagyjuk a masszát hűlni.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal diónyi vagy féldiónyi halmokat adagolunk. Fontos, hogy a halmok között bőven hagyjunk helyet, mivel sütés közben szétterülnek. Az előmelegített, 190 fokos sütőben (nem légkeveréses!) 6-7 percig sütjük, amíg a szélek barnulni kezdenek. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk. Amikor a sütik szilárdulni kezdenek, óvatosan kiszedjük őket.

A csokoládét apróra törjük, és kevés olajjal mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, többször megkeverve megolvasztjuk. A sütik simább, sütőpapírral érintkező oldalát csokoládéval bevonjuk, majd hagyjuk megszáradni.

Hasznos tippek a hibák elkerüléséhez:

A masszát csak forrásig hagyjuk a tűzön, különben besűrűsödik, és a sütik nem terülnek el megfelelően. Ilyenkor vastagak, tömörek és fénytelenek lesznek. Ez javítható, ha egy kis habtejszínt és porcukrot adunk hozzá.

Ha a tészta túlzottan szétterül, a szélei csipkések és törékenyek lehetnek.

Ennek okai:

Nem hevítettük a keveréket a forrásig.

A cukortartalom túl magas.

A sütőlemezt túlvajaztuk.

Az első esetben a masszát újból fel kell hevíteni forrásig, majd egy kevés lisztet hozzáadva helyrehozható. A túlcukrozást elkerülhetjük, ha a narancshéjról alaposan lecsepegtetjük a cukorfelesleget.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Orosz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is