Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Zöldborsó főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrű mártást főzünk belőle. Sóval és borssal ízesítjük. A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük, és még 5 percig együtt főzzük, hogy az ízek […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.17.

Hozzávalók

Díszítéshez

Elkészítése

A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrű mártást főzünk belőle. Sóval és borssal ízesítjük.

A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük, és még 5 percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk.

A főzelék tetejére tojáskarikákból hóembert formázunk. Az olívabogyót apró darabokra vágjuk, és ezekből készítjük el a hóember gombjait, szemeit és száját. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is