Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Rumos-diós piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

8 tojásból piskótát sütünk, amelyet még melegen nedves konyharuhára borítunk, és óvatosan feltekerünk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, amelyet szintén hagyunk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a rumot, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk a margarinnal és a darált dióval, amíg egynemű, krémes állagú […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.02.22.

Hozzávalók

Elkészítése

8 tojásból piskótát sütünk, amelyet még melegen nedves konyharuhára borítunk, és óvatosan feltekerünk, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, amelyet szintén hagyunk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a rumot, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk a margarinnal és a darált dióval, amíg egynemű, krémes állagú lesz.

A kihűlt piskótát kitekerjük, és megtöltjük a krém kétharmadával, egyenletesen elosztva rajta. A piskótát óvatosan visszatekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külső felületét.

A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük, például reszelt csokoládéval, dióval vagy cukordíszekkel. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is