Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá. Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pataki-Ferenczi Bernadett
Beküldte: 2013.02.23.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.

Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.

Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól szétterült rákenhetjük a töltelékeket.

Töltelék:

A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.

Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.

Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Pataki-Ferenczi Bernadett
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is