Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Vendégváró szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Barna tészta: A lisztet, margarint, cukrot, tojássárgáját, kakaóport és a langyos tejben megfuttatott szalalkálit összegyúrjuk, míg könnyen nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.23.

A piskótához

A barna lapokhoz

A krémhez

Elkészítése

Barna tészta:

A lisztet, margarint, cukrot, tojássárgáját, kakaóport és a langyos tejben megfuttatott szalalkálit összegyúrjuk, míg könnyen nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk a maradék cukorral, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes-tojásos masszába. Az így elkészült tésztát a barna lapokhoz hasonló méretű tepsiben sütjük meg. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport fél liter tejben megfőzzük, és gyakori kevergetés mellett teljesen kihűtjük. Ezután a hideg pudingot apránként hozzákeverjük a vaníliás margarinhoz, hogy sima, egynemű krémet kapjunk. A krémet két részre osztjuk.

Összeállítás:

• Az első barna lapot a tepsibe tesszük, és rákenjük a krém egyik felét.

• Erre helyezzük a piskótát, amelyre rákenjük a krém másik felét.

• Végül befedjük a második barna lappal.

Bevonat:

A süteményt csokoládémázzal vonjuk be. A csokoládét gőz fölött olvasztjuk meg kevés olajjal, majd a barna lap tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, és a máz megszilárduljon.

Tálalás:

A kész süteményt kockákra vágjuk, és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is