Elkészítése
A csirkemelleket óvatosan kinyitjuk, kiklopfoljuk, és megsózzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát vékony szeletekre daraboljuk, a lila hagymát pedig karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és félretesszük.
A vajat felmelegítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Még forrón hozzákeverjük a reszelt sajtot, és alaposan elkeverjük, hogy a sajt kissé megolvadjon.
A csirkemellekre egy-egy szelet bacont fektetünk, erre jön egy adag gombás-sajtos töltelék, majd 2 szelet lila hagyma. A csirkemelleket óvatosan félbehajtjuk, hogy a töltelék benne maradjon. A hajtogatott húsokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban, közepes lángon, lassan kisütjük a töltött csirkemelleket, hogy belül is jól átsüljenek, kívül pedig szép ropogósak legyenek.
Tálalás:
A húsok mellé párolt zöldséget és baconbe csavart zöldbabot kínálunk.
