Elkészítése
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel. Ha friss paradicsomot használunk, forrásban lévő vízbe tesszük pár másodpercre, hogy könnyen lehúzhassuk a héját, majd kockákra vágjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd a fokhagymát pár pillanatig pirítjuk rajta, vigyázva, hogy ne égjen meg. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és a chili paprikával. Az egészet 20-30 percig pároljuk, időnként megkeverve, hogy a szósz besűrűsödjön. Végül az olívabogyót is hozzáadjuk, lehetőleg szeletelve, de egészben is használható.
A kész szószt összekeverjük a kifőtt tésztával, és alaposan átforrósítjuk.
Tálalás:
A tányéron friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal díszítjük.
