Elkészítése
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, és elkeverjük a tejben. A tejbe áztatott hússzeleteket egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és hűtőbe helyezzük legalább egy órára, de ha van időnk, akár egy egész éjszakára is pácolhatjuk, hogy még ízletesebb legyen.
A hússzeleteket a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, majd a klasszikus módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát előzetesen elkeverjük a magokkal. A szezám- és lenmag kiváló választás, de variálhatjuk tökmaggal vagy napraforgómaggal is, hogy még különlegesebb textúrát és ízt adjunk az ételnek.
A panírozott szeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön.
Tálalás:
Friss salátával, párolt zöldségekkel vagy sült burgonyával kínáljuk.
