Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Fokhagymás pulykamell magos bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, és elkeverjük a tejben. A tejbe áztatott hússzeleteket egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és hűtőbe helyezzük legalább egy órára, de ha van időnk, akár egy egész éjszakára is pácolhatjuk, hogy még ízletesebb legyen. A hússzeleteket a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.02.23.

Hozzávalók 4 személyre

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, és elkeverjük a tejben. A tejbe áztatott hússzeleteket egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és hűtőbe helyezzük legalább egy órára, de ha van időnk, akár egy egész éjszakára is pácolhatjuk, hogy még ízletesebb legyen.

A hússzeleteket a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, majd a klasszikus módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát előzetesen elkeverjük a magokkal. A szezám- és lenmag kiváló választás, de variálhatjuk tökmaggal vagy napraforgómaggal is, hogy még különlegesebb textúrát és ízt adjunk az ételnek.

A panírozott szeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön.

Tálalás:

Friss salátával, párolt zöldségekkel vagy sült burgonyával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is