Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Aranygaluska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A tésztát nem nyújtjuk, hanem kézzel téglalap alakúra húzzuk. Négyzeteket vágunk belőle, amelyeket gombóccá formálunk. A gombócokat vajazott-lisztezett tepsibe tesszük, előtte olajba és dióba forgatjuk. A tepsiben 10-15 percet pihentetjük. Ezután meghintjük kristálycukros […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tia
Beküldte: 2013.02.27.

Hozzávalók

Sodóhoz

Elkészítése

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A tésztát nem nyújtjuk, hanem kézzel téglalap alakúra húzzuk. Négyzeteket vágunk belőle, amelyeket gombóccá formálunk.

A gombócokat vajazott-lisztezett tepsibe tesszük, előtte olajba és dióba forgatjuk. A tepsiben 10-15 percet pihentetjük. Ezután meghintjük kristálycukros fahéjjal, és 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. A kész galuskákat ezzel és csokiöntettel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is