Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Képviselő fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a vizet a margarinnal egy fazékban forrni tesszük. Amikor forr, hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan keverve főzzük, amíg a massza össze nem áll (kb. 1 perc). A fazekat levesszük a tűzről, és még forrón, egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából kis halmokat formázunk (kb. 12-15 db). A fánkokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
T.Nora
Beküldte: 2013.02.27.

Tészta

Krém

Elkészítése

A tésztához a vizet a margarinnal egy fazékban forrni tesszük. Amikor forr, hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan keverve főzzük, amíg a massza össze nem áll (kb. 1 perc). A fazekat levesszük a tűzről, és még forrón, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából kis halmokat formázunk (kb. 12-15 db). A fánkokat 225 fokos sütőben 25-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejet forrni tesszük. A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és ezt a tejhez keverve felfőzzük, amíg besűrűsödik. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a krémhez adjuk. A habot akár forrón, akár hidegen hozzákeverhetjük; hidegen keverve a krém folyósabb lesz. A végén hozzáadjuk a vaníliás cukrot, de hagyunk belőle egy keveset a fánkok tetejére.

Amikor a fánkok kihűltek, az aljukat levágjuk, és a közepüket megtöltjük a vaníliás krémmel. A tetejüket vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
T.Nora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is