Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sós sütemények

Burgonyás tönkölypogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, ahol kényelmesen összeállíthatjuk a tésztát. Szívós állagú tésztát készítünk, amelynek megfelelő állagát rizstej hozzáadásával érjük el. Amikor a tészta összeáll, gyúrótáblára borítjuk, és kb. 6-7 percig gyúrjuk, amíg teljesen elválik a gyúrótáblától. Ezután meleg helyen 20 percig pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy hajtással formáljuk, majd újabb 20 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, ahol kényelmesen összeállíthatjuk a tésztát. Szívós állagú tésztát készítünk, amelynek megfelelő állagát rizstej hozzáadásával érjük el. Amikor a tészta összeáll, gyúrótáblára borítjuk, és kb. 6-7 percig gyúrjuk, amíg teljesen elválik a gyúrótáblától.

Ezután meleg helyen 20 percig pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy hajtással formáljuk, majd újabb 20 percig pihentetjük. Ezt követően ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét óvatosan rácsozzuk egy kis késsel.

A kinyújtott tésztából pogácsaszaggatóval formákat szúrunk ki, és tepsibe helyezzük őket. A pogácsák tetejét tojással megkenjük, majd ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.

A tepsiben lévő pogácsákat meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nőnek. Ezután 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Frissen, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is