Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Alma puding

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Addig főzzük, amíg félig megpuhulnak, majd turmixoljuk és félretesszük. 8 dl tejet felforralunk. A vaníliás pudingport 2 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük. Amikor a tej felforrt, lassan hozzáadjuk a pudingos tejet, folyamatos keverés mellett. Tovább főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön. A forró pudinghoz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Addig főzzük, amíg félig megpuhulnak, majd turmixoljuk és félretesszük.

8 dl tejet felforralunk. A vaníliás pudingport 2 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük. Amikor a tej felforrt, lassan hozzáadjuk a pudingos tejet, folyamatos keverés mellett. Tovább főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön.

A forró pudinghoz hozzákeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és az összeturmixolt almát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. A kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Az elkészült krémet tálakba öntjük, és ízlés szerint díszítjük (például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy fahéjjal). Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, majd hidegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is