Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Lilahagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát letakarva körülbelül 1 órán át […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.03.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát letakarva körülbelül 1 órán át kelesztjük.

A lilahagymát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd a hagymát lassú tűzön megfonnyasztjuk rajta. Ezután hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenletesen ráterítjük a hagyma háromnegyedét. Ezután a tésztát hajtogatjuk: a felső harmadot középre hajtjuk, majd az alsót is ráhajtjuk. Ezt követően rátesszük a maradék hagymát, majd mindkét oldalról középre hajtjuk (mintha egy könyvet csuknánk be), végül ezt a hajtogatott tésztát még egyszer félbe hajtjuk. Letakarva további 30-60 percig pihentetjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket lekenjük a felvert tojással. Körülbelül 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is