Elkészítése
A lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a szódabikarbónát egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát fóliával letakarva fél órán át pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra (kb. 2 mm vastagra) nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Három korongot egymásra helyezünk, közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd a tészta széleit 3-4 helyen bevágjuk, hogy szép formát kapjon sütéskor.
Közepesen meleg olajban lassan kisütjük a tésztát, mindkét oldalát aranyszínűre pirítva. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral díszítve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
