Elkészítése
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a savanyú káposztát megmossuk és felaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott füstölt szalonnát, és addig pirítjuk, amíg kiengedi a zsírját. Meghintjük a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük sóval és vegetával. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felaprított savanyú káposztát és a karikára vágott kolbászt.
Amikor minden megfőtt, elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd apránként a leves forró levéből hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a habarást beleöntjük a levesbe, és alaposan összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
