Elkészítése
A langyos tejhez hozzáadunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját és a narancs reszelt héját. Az összetevőkből puha, ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a tészta duplájára nem nő.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, a tojáshab egyharmadát rákenjük, kakaóport szitálunk rá, és ízlés szerint reszelt étcsokoládéval megszórjuk. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
A tekercset éles késsel hosszában a feléig bevágjuk (nem vágjuk át teljesen), majd a két részt egymás köré csavarjuk, mint egy csigát.
Egy 28-30 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelünk, és a csigát a forma közepére helyezzük. A másik két tésztadarabbal ugyanezt a folyamatot megismételjük, majd folytatólagosan az első csiga köré tekerjük.
A kész tésztát további 30 percig pihentetjük. Ezután hideg sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínt nem kap.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
