Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot és a vizet a tojássárgájához adjuk, és habosra keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

A töltelék

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot és a vizet a tojássárgájához adjuk, és habosra keverjük.

A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen összedolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

Amikor a piskóta kisült, még melegen egy lisztezett sütőpapírra borítjuk. A sütőpapírt, amelyen sült, óvatosan lehúzzuk róla. A piskótát azonnal megkenjük sárgabaracklekvárral, és szorosan feltekerjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is