Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot és a vizet a tojássárgájához adjuk, és habosra keverjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.
Amikor a piskóta kisült, még melegen egy lisztezett sütőpapírra borítjuk. A sütőpapírt, amelyen sült, óvatosan lehúzzuk róla. A piskótát azonnal megkenjük sárgabaracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


