Elkészítése
A sárgarépát és a póréhagymát karikákra vágjuk, a pulykahúst kisebb kockákra daraboljuk.
Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd a sárgarépát fedő alatt párolni kezdjük. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a póréhagymát és a zöldborsót. Sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk kaporral.
Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, és felengedjük annyi vízzel vagy csontlével, amennyi levest szeretnénk készíteni. Az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús teljesen átfő.
A tejfölt egy külön tálban simára keverjük, majd hőkiegyenlítéssel (a levesből apránként hozzáadva) a leveshez öntjük, és alaposan elkeverjük. Szükség szerint utánízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint még egy kevés kaprot adunk hozzá.
