Elkészítése
A csokis-diós lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 evőkanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két masszát összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, diós-lisztes keveréket. A masszát sütőpapírral bélelt, 15×30 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A másik diós lapot ugyanezzel az eljárással készítjük el, a csokis laphoz pedig 2 evőkanál kakaóport adunk, majd hasonlóképpen kisütjük.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, a tojássárgákat és a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel. Folyamatos keverés mellett, kis lángon besűrítjük. A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a forró krémhez forgatjuk.
A szirup hozzávalóit felforraljuk, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a rumot. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a kisült lapokat.
Az összeállításhoz az alsó réteg egy diós lap legyen, erre a krém fele kerül. Megszórjuk darált dióval, majd rátesszük a csokis lapot, erre jön a krém másik fele, amit szintén dióval hintünk meg. A tetejére a másik diós lapot helyezzük.
Az öntethez a tejet, a kakaóport, az étcsokoládét, a lisztet és a pudingport gőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük, és belekeverjük az olajat. A tejszínt kemény habbá verjük.
A kész süteményt felkockázzuk, öntettel leöntjük, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
