Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a darált mandulával és a csipet sóval. A kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét almareszelővel lereszeljük, és egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Egy lábasban összekeverjük a tejet, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.13.

A tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a darált mandulával és a csipet sóval. A kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét almareszelővel lereszeljük, és egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk.

A magozott meggyet lecsepegtetjük. Egy lábasban összekeverjük a tejet, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd felforrósítjuk. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáöntjük a forró tej-tejföl keverékhez. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A pudingos krémet hagyjuk kihűlni, majd a tepsiben lévő tésztára öntjük. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett meggyet. Végül a tészta másik felét szintén almareszelővel lereszeljük, és a meggyes-pudingos töltelékre szórjuk.

A süteményt előmelegített sütőben 200 fokon világosra sütjüj.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is