Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a margarint és a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta túl száraz lenne, adunk hozzá még egy kevés tejet. A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Élő
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a margarint és a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta túl száraz lenne, adunk hozzá még egy kevés tejet.

A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 10 percig pihentetjük. A tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük.

Tipp: Frissen, még langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is