Elkészítése
A fasírtot a szokásos módon készítjük el: a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az áztatott és kinyomkodott zsemléket, a felvert tojásokat, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt. Alaposan összedolgozzuk.
Egy zsírpapíron a fasírtmasszát kb. 1 cm vastagságú téglalappá formázzuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sóval és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd két lepényt sütünk belőle serpenyőben. Ezeket a fasírtmassza tetejére helyezzük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt sajt felével.
A tojásfehérjéből szintén lepényeket készítünk, amelyeket a sárgája tetejére helyezünk. Ezt is megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
A zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük a fasírtmasszát, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a külseje szép aranybarnára nem pirul, és a belseje átsül.
Tipp: Tálaláskor szeletelve kínáljuk, köretként friss salátát vagy burgonyapürét adhatunk mellé.
